WERELDBURGERSCHAP
cursussen - trainingen - conferenties

KIJK EVEN ROND   

VERBLIJF TIJDENS TRAINING

Lekker ontzorgen. Alles rondom het verblijf is geregeld en in goede handen, zodat de aandacht gericht kan zijn op de inhoud van de training. Tijdens meerdaagse trainingen verblijven de deelnemers op een hotelkamer en kan het programma ’s avonds op informele wijze voortgezet worden met een drankje in de bar.

NIET ZÓMAAR EEN CONFERENTIEHOTEL

Kontakt der Kontinenten is niet zomaar een conferentiehotel! Wij hebben iets te vertellen én te betekenen. Aan de buitenkant valt de kloosterlijke sfeer op van mooie historische gebouwen. De gasten waarderen de centrale ligging op de Utrechtse Heuvelrug op een groot eigen bosgebied met ruime, gratis parkeergelegenheid. Het Cenakel heeft een intiemere sfeer dan het grotere missiehuis St. Jan; het is dan ook geliefd als evenementenlocatie én voor zakelijke bijeenkomsten en conferenties.

Het buitenterrein biedt meer dan een goed terras. Er zijn zitzakken, wandelpaden, picknicktafels, hangmatten en natuurlijk een groot eigen bosgebied dat zich goed leent voor outdooractiviteiten. De sauna van Thermen Soesterberg ligt op loopafstand van het hotel en biedt veel faciliteiten.

De historische gebouwen bieden ruimte terwijl er tegelijk een zekere beslotenheid of intimiteit is. De erfenis van de idealisten die hier woonden en werkten wordt gekoesterd. De levenshouding van de oorspronkelijke bewoners was er een van actie én rust, hard werken én bezinning, verbondenheid én afzondering.

VERBINDING DOOR CULTUREN

Die verbinding staat ook centraal in de manier waarop het conferentiehotel is vormgegeven. De paters verdiepten zich in de culturen waarmee ze in contact kwamen. Zij vonden dat missie geen eenrichtingsverkeer kon zijn, maar dat die om wederkerigheid vraagt. Zo is Kontakt der Kontinenten aan haar naam gekomen. Deze bijzondere afkomst geeft de locatie kleur en smaak. Een mooi tegenwicht in het huidige tijdperk van jachtigheid, oppervlakkigheid en digitalisering.

Je zou kunnen zeggen dat Kontakt der Kontinenten een ziel heeft door haar maatschappelijke betrokkenheid en idealistische grondslagen. De historie kleurt ook de opvattingen over gastvrijheid. Gastvrijheid is geen kunstje en gaat vérder dan service. Achter de belangstelling voor de wereld en de warme uitstraling van gastvrijheid, zit een ideaal. Gasten omschrijven de sfeer in termen van een ‘thuisgevoel’ door de ongedwongen sfeer en de persoonlijke benadering. Zonder overdreven luxe na te streven is, met de moderniseringen van het afgelopen decennium, gebroken met de gedateerde soberheid, waardoor het gasten aan niets ontbreekt. Duurzaam ondernemen is vanzelfsprekend omdat er ook naar de (nabije) wereld gekeken wordt.

WERELDSE GASTVRIJHEID

De beleving in en rond het conferentiehotel is overgoten met een ‘werelds sausje’. In KonneKt worden de zintuigen geprikkeld. De vleugels van Kontakt der Kontinenten zijn vernoemd naar continenten waar de missionarissen vroeger naar uitgezonden werden. Foto’s van mensen uit alle windstreken worden gebruikt ter aankleding. Gasten zien ook ín het hotel veel verschillende gezichten, want het personeel is divers samengesteld met allerlei achtergronden; een verrijking! De medewerkers zijn het gezicht van Kontakt der Kontinenten.

Het is kortom een conferentiehotel mét en vóór wereldburgers.