WERELDBURGERSCHAP - PODIUM
voor een duurzame en rechtvaardige samenleving

PODIUM

Om recht te blijven doen aan haar ontstaansgeschiedenis en maatschappelijke doelstellingen biedt Kontakt der Kontinenten maatschappelijke organisaties die rondom een duurzame en rechtvaardige samenleving bijeenkomsten organiseren graag haar podium aan. Informeer naar de mogelijkheden door een beschrijving van uw organisatie en bijeenkomst in te zenden via onze contactpagina.

Inspiratiedagen

Op woensdag 28 november 2018 vond de jaarlijkse inspiratiedag bij Kontakt der Kontinenten plaats. Kontakt der Kontinenten biedt maatschappelijke organisaties die bijeenkomsten rondom een duurzame en rechtvaardige samenleving organiseren een podium. De inspiratiedag van dit jaar, (De)radicalisering: verleiding en weerbaarheid, werd in nauwe samenwerking met de Universiteit voor Humanistiek en de Stichting Wereldontmoetingen georganiseerd.

Ruim vijftig deelnemers verzamelden zich bij aanvang voor de vertoning van de indrukwekkende documentaire ‘Mijn zoon is Jihadist’ waarna de inspiratiedag door Dick Wijte, voorzitter Kontakt der Kontinenten en Stichting Wereldontmoetingen, werd geopend. Aansluitend volgden inleidingen door Joachim Duyndam (hoogleraar humanisme en filosofie aan de Universiteit voor Humanistiek) en Abdelilah Ljamai (Universitair docent Islam en humanisme aan de Universiteit voor Humanistiek en expert op gebied van deradicalisering). Na de inleidingen waren er twee rondes van drie workshops waarbij de deelnemers actief met elkaar in gesprek zijn gegaan. De inspiratiedag werd afgesloten met een paneldiscussie en walking dinner, waarbij er gelegenheid was om na te praten en te netwerken. We kijken terug op een inspirerende bijeenkomst!

De afgelopen jaren heeft Training & Advies diverse inspiratiedagen georganiseerd rondom actuele thema’s die aansluiten bij de maatschappelijke doelstelling van Kontakt der Kontinenten. Hierbij is de samenwerking opgezocht met externe partners als Oxfam Novib, Save the Children, Smaackmakers Experience, Fairfood International en NCDO. Deze externe partijen hebben de inhoud van de inspiratiedagen verzorgd en Kontakt der Kontinenten de faciliteiten. Een blik op georganiseerde bijeenkomsten uit het verleden:

2018 (De)radicalisering: verleiding en weerbaarheid, in samenwerking met de Universiteit voor Humanistiek en de Stichting Wereldontmoetingen

2017 Conferentie Evidence for Influencing van het Oxfam Research Netwerk. 150 Deelnemers van over de hele wereld verzamelden zich in oktober 2017 voor een boeiend en leerzaam programma.

2017 Vriendendag van Watoto Nederland

2015 Perspectief op de vluchtelingencrisis in samenwerking met Save the Children Nederland

2014 Eerlijk en duurzaam eten, dat smaakt naar meer… in samenwerking met De Smaakmakers Experience

2013 Kinderen en mondiaal burgerschap in samenwerking met NCDO